Rallin MM-sarjaa kahden osakilpailun jälkeen johtava Toyotan Jari-Matti Latvala lähtee Meksikoon jalat maassa.

Latvalalla on kasassa 48 pistettä, M-Sportin Sebastien Ogierilla 44. MM-sarjan ykkösenä Latvala joutuu auraamaan tietä perjantaina 154 EK-kilometrin verran. Kaikkiaan kilpailussa ajetaan 370 kilometriä erikoiskokeita.

– Minulla on Meksikosta oikein hyvät muistot vuoden takaa, mutta tiedän myös ison syyn, miksi voitin siellä. Lähtöpaikkani oli silloin todella hyvä. Pääsin hyödyntämään sitä, että reitti oli puhdistunut irtosorasta. Kärjessä ajaneet kärsivät siellä todella paljon, Latvala muistuttaa Toyota Gazoo Racingin nettisivuilla.

– Nyt tilanne on päinvastainen, kun auraan itse reittiä perjantaina. Tämä huomioiden meidän on otettava sieltä sellainen tulos, johon realistisesti pystymme. Olisin oikein tyytyväinen, jos olen TOP5:ssä.

– En usko, että meidän kohdallamme mikään on muuttunut Ruotsin rallin jälkeen. On pysyttävä äärimmäisen keskittyneenä ja tehtävä tismalleen se, mihin itse pystyy.

– Meksikoon on jälleen hieno mennä, siellä on aivan loistava tunnelma. Viime vuonna paikalliset fanit antoivat minulle lempinimen La Bala, mikä tarkoittaa luotia. En halua tuottaa heille pettymystä nytkään, Latvala sanoi.