Haasin omistaja Gene Haas sanoo, että F1:n paljon puhuttanut palkintorahasysteemi tulisi säilyttää ennallaan.

Liberty Media on sanonut harkitsevansa tasaisempaa rahanjakoa, kun nykyiset sopimukset umpeutuvat 2020. Esimerkiksi Ferrarin 100 miljoonan euron historiabonus on vaarassa.

– Kolme kärkitiimiä saavat 70 % palkintorahoista, muut yhteensä 30 %. Me emme halua olla pohjalla, vaan nousta kärkeen, missä isot rahat odottavat. Tämä on ihan normaalia kapitalismia, että parhaat saavat eniten rahaa, Haas sanoo Racerille.

– En usko sosialismiin moottoriurheilussa, ei kaikkien pidäkään selviytyä. Ne ansaitsevat, jotka tekevät eniten töitä ja menestyvät.

Haasin mielestä myös Ferrari ansaitsee bonusrahansa.

– Jotkut sanovat, ettei Ferrarin pitäisi saada historiabonuksia. Mutta se on Ferrari, joka tuo joka vuosi valtavasti ihmisiä ja asiakkaita F1-maailmaan, myös kilpailuihin. He ottavat vain pienen osansa lipputuloista. Minä en ainakaan sano, että he eivät ansaitsisi sitä, Haas sanoo.

– Myös Mercedes ja Red Bull tuovat lajille paljon faneja. Nämä tallit ovat elintärkeitä F1:lle. On oltava varovainen, ettei heiltä oteta rahoja pois ja anneta niitä joillekin, jotka eivät niitä ansaitse.

– Meille on iso ja hyvä haaste pystyä kilpailemaan näiden suurten kanssa tasapäisesti. Se toisi meille haavoittumattomuuden auran, jota ihmiset kunnioittavat.