23-vuotias kolumbialainen GP3-kuljettaja Tatiana Calderon on Sauberin uusi kehityskuljettaja.

Hänen työnkuvansa on pääasiassa ajaa simulaattorissa, mutta hän on mukana myös GP-viikonloppuina Pascal Wehrleinin ja Marcus Ericssonin kanssa.
Vielä ei ole varmaa, pääseekö hän ajamaan uudella C36:lla esimerkiksi harjoituksissa. Jos hän pääsee ajamaan, on Calderon ensimmäinen nainen GP-radoilla sitten Susie Wolffin 2015. Hän ajoi silloin Williamsilla Britannian GP:n harjoituksissa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, kun voimme toivottaa Tatianan tervetulleeksi Sauberin perheeseen. Me voimme tarjota hänelle kasvualustan kohti kehittymistä yhä paremmaksi kuljettajaksi, sanoi tallipäällikkö Monisha Kaltenborn Motorsport.comin mukaan.

Calderon jatkaa GP3-sarjassa, missä hän debytoi viime kaudella. Hän toi Arden-tiimille pisteitä kahdessa kilpailussa. Hän on ajanut hyvällä menestyksellä myös Euroopan F3-sarjassa.

– Sauber näkee minussa potentiaalia ja he tietävät, että olen todella kova tekemään töitä ja erittäin sitoutunut työhöni. Olen äärimmäisen kiitollinen tästä hienosta mahdollisuudesta, haluan kiittää Monishaa ja koko tiimiä tämän oven avaamisesta. Lupaan tehdä töitä mahdollisimman paljon ja yritän oppia kaiken mahdollisen, Calderon sanoi.

– Tietenkin F1-autolla ajaminen olisi minulle unelma. Haluan olla valmis, jos sellainen mahdollisuus aukeaa.

Katso alta Sauberin twiitti nimityksestä:

Stake F1 Team KICK Sauber

@stakef1team_ks
Tatiana Calderón becomes Development Driver - welcome to the Sauber family! @tatacalde #F1 bit.ly/2m1doXv