F1-sarjan venäläiskuljettajan Daniil Kvjatin viime kausi ei ollut miehelle helppo. Red Bullilla kautensa aloittanut Kvjat tiputettiin jo alkukaudesta energiajuomajätin junioritalliin Max Verstappenin tieltä, eikä itseluottamuksensa menettänyt kuljettaja tahtonut saada tulosta aikaan.

Kvjat sai kuitenkin Toro Rosso -uralleen ainakin vuoden jatkopestin, kun hänen ilmoitettiin monien suureksi yllätykseksi jatkavan sarjassa myös tulevalla kaudella.

Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost kertoo loppukauden suorituksista yhden nousseen ratkaisevaan asemaan Kvjatin jatkosta päätettäessä.

– Singaporen GP:ssä Kvjat osoitti olevansa edelleen nopea ja taitava kuljettaja. Hän taisteli hienosti Max Verstappenia vastaan osoittaen periksiantamattomuutensa. Se kilpailu oli käännekohta ja sen jälkeen tiesin hänen ansaitsevan jatkonsa, Tost toteaa motorsport.comille.

Kvjat sijoittui kilpailussa lopulta yhdeksänneksi. Saavutetut kaksi pistettä olivat parasta, mitä Kvjat Toro Rosso -siirtonsa jälkeen kerrytti. Tost näki venäläiskuljettajan kehityksessä kuitenkin muuta kuin sijoituksen pistetaulukossa.

– Tallivaihdoksen jälkeiset ajat olivat vaikeita hänelle. Se satutti hänen itseluottamustaan, joten Singaporen kaltaiset suoritukset, jossa hän piti Verstappenin kaltaisen rattitaiturin takanaan, teki hänelle hyvää.