Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kehuu tallinsa uutta kuljettajaa Valtteri Bottasta kovin ylistyssanoin. Itävaltalainen ihailee suomalaiskiinnityksensä osaamista ja kykyä toimia F1-maailman huipulla.

Samalla Wolff paljastaa asian, jonka voidaan katsoa olevan todella suuri kunnianosoitus Bottakselle. Kun talli oli pakotettu etsimään korvaaja yllättäen lopettaneelle Nico Rosbergille, tiesi talli heti, mitä se etsii.

– Meiltä löytyy luottoa Valtterin kykyihin, ja siitä syystä hän oli kuljettaja, johon kiinnitimme välittömästi ensimmäisenä katseemme talvella, Wolff toteaa tallin tiedotteessa.

Voitto F1-sarjassa on karttanut Bottasta, mutta Wolff uskoo tämän olevan vain väliaikaista.

– Hänellä on häikäisevä CV alemmista luokista, minkä lisäksi hän on seissyt palkintokorokkeella F1-sarjassakin. Hän on kaveri, joka keskittyy olennaiseen pitäen jalat tukevasti maan pinnalla. Toisin sanoen siis erittäin suomalainen.

– Nyt hänen on aika nostaa tasoaan ja näyttää, kuinka hän kykenee taistelemaan voitoista ja maailmanmestaruuksista. Seuraavat viikot ovat kiireistä aikaa, sillä hänen täytyy oppia tuntemaan uuden tallin ja auton tavat, Wolff kertoo.