Nykyisillä F1-kuljettajilla ei ole vuoden 1997 maailmanmestarin Jacques Villeneuven mukaan kunnioitusta toisiaan kohtaan.

Villeneuve vertasi nykyistä F-ykköstä videopeliin.

– Kun isäni vielä ajoi, silloin autot olivat vaarallisia ja ohittaminen ei ollut helppoa. Siksi kuljettajat oppivat kunnioittamaan toisiaan. Silloin ei ajolinjoja vaihdeltu kesken kaiken, Villeneuve sanoo Autosportille.

– Se oli puhdasta ja kunnioitettavaa kilpailemista. Kolareitakin tuli, mutta ne johtuivat virheistä.

– Nyt kuljettajat ajavat kuin videopeleissä, siltä se ainakin näyttää. Mitään kunnioitusta muita kohtaan ei ole. Sellaista sanaa ei taida edes olla nykykuljettajien sanakirjassa, Villeneuve ruoskii.

Kanadalaisen mukaan F1 alkoi mennä väärään suuntaan, kun päättäjät alkoivat kuunnella faneja. Yksi hyvä esimerkki on ohittamista helpottava DRS.

– Fanit valittivat, ettei ohituksia nähdä tarpeeksi. Ja sitä tai tätä ei ole tarpeeksi. Ja mitä tehtiin? Kehitettiin DRS. Ja nyt nähdään jopa sata ohitusta yhdessä kilpailussa. Mutta nimetkää yksikin upea ohitus DRS-aikakaudella. Ette pysty, koska sellaisia ei ole, Villeneuve kiukkuaa.

– Nyt se on kuin autot ohittelisivat toisiaan maantiellä. Ja juuri siksi kunnon kilpailemista ei nähdä enää. Nyt vain painetaan nappia ja mennään ohi. Se on todella tylsää.