Tulevan kauden F1-sirkukselta odotetaan paljon. Nopeampien ja fyysisesti haastavampien autojen toivotaan nostavan katsojien mielenkiintoa lajia kohtaan. Kilpailua tasapäistämään myös paljon porua aiheuttaneesta moottorinkehittämistä koskevista rajoitteista on luovuttu.

Jatkossa Mercedes, Ferrari, Renault ja Honda saavat kehittää voimanlähteitään vapaasti. Kansainvälinen autoliitto FIA on kuitenkin siirtänyt rajoitteita aiemmin vapaana velloneeseen polttoaineiden kehittämiseen.

Autosport kertoo, että jatkossa jokainen talli voi nimetä vain viisi erilaista bensaseosta koko kaudelle, minkä lisäksi kisaviikonlopun aikana käytössä saa olal vain vain kaksi ennalta nimettyä seosta. Aiemmin bensaa koskeva kehitystyö on ollut rajoittamatonta.

Lehden mukaan usein vähemmälle huomiolle jäävä polttoaineiden laatu tulee olemaan merkittävässä roolissa tulevalla kaudella, varsinkin kun moni talli on juuri vaihtanut yhteistyökumppaniaan tällä saralla. Kärkitalleista Red Bull vaihtoi Totalin ExxonMobiliin, kun taas edellämainitun menettänyt McLaren saa yhteistyökumppanikseen BP:n. Rajoitusten vuoksi uuden yhteistyön rakentaminen voi osoittautua haasteeksi.

Autosport muistuttaa myös, ettei voimanlähteitä saa kehittää jatkossakaan aivan vapaasti. Suorituskyvyn parantamisen vastapainoksi FIA on määrännyt tietyille voimanlähteen osille alapainorajan. Esimerkiksi hybridivoimanlähde ei saa painaa alle neljä kilogrammaa.