McLarenin Fernando Alonso kokee formula ykkösten eläneen loistokkainta ajanjaksoaan noin kymmenen vuotta sitten. Espanjalainen antaa myös valtavirrasta poikkeavan mielipiteensä 1980-luvun kilvanajosta.

Alonso juhli maailmanmestaruuksiaan 2005 ja 2006. Tuolloin F1-sarjassa oli mukana lukuisia automerkkejä omina tehdastalleinaan, minkä lisäksi sarjaa ei oltu rajoitettu nykyistenkaltaisilla säännöksillä, vaikka sarjassa siirryttiinkin V8-moottoreihin kaudella 2006. Alonson mielestä vuosituhannen ensimmäiset kymmenen vuotta olivat formula ykkösiä parhaimmillaan.

Moni muu muistelee haikein mielin 1980-luvun kilvanajoa ja sen sankareita, erityisesti Ayrton Sennan ja Alain Prostin klassisisa yhteenottoja. Alonso näkee tuon ajan kilpailuiden olleen kuitenkin paljon tylsempiä.

– Jos kausien 1985, 1988 tai 1992 kilpailuja katsoisi nyt, katsoja varmasti nukahtaisi, koska ne ovat niin tylsiä. Niissä kärjessä oli vain kaksi McLarenia, muut oli ohitettu kierroksella ja jokaisen auton välillä oli 25 sekuntia. Lisäksi iso osa kuljettajista oli keskeyttänyt, koska luotettavuus oli vähän niin ja näin, Alonso pamauttaa Autosportille.

– Silloinkin kuljettajat säästelivät renkaitaan ja polttoainetta. Se oli silloin täsmälleen yhtä tyhmää kuin tälläkin hetkellä.

F1 muovaantui TV-tuotteeksi 1980-luvulla, ja vuosien saatossa se on kasvanut jättiläismäiseksi urheilu- ja viihdeimperiumiksi. Alonson mukaan tätäkin asiaa peilaten sarjan huippukohta on ollut 2000-luvulla.

– Mukana oli paljon autonvalmistajia, katsojaluvut nousivat hurjasti niin televisiossa kuin ratojen varsillakin ja F1 laajeni uusiin maihin. Emme ehkä edes ymmärtäneet täysin kaikkea sitä, mitä olimme tekemässä, Alonso toteaa.

Kaksinkertainen maailmanmestari on ollut yksi viime vuosien F1-autojen äänekkäimmistä kritisoijista. Alonso odottaakin paljon uusilta säännöiltä, joiden tarkoituksena on tehdä autolla ajamisesta jälleen haastavaa.

– Nykyisten resurssien pitäisi mahdollistaa talleja luomaan upeita koneita, jotka asettaisivat ihmisfysiikan äärirajoille. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut, vaan F1-autolla ajaminen on tuntunut kuin urheiluautolla kruisailulta. Uudet säännöt tekevät ajamisesta jälleen jännittävää kuljettajalle, koska tunnemme jälleen pidon ja voimme ajaa lujaa mutkissa, Alonso ilakoi.