Kansainvälinen autoliitto FIA kartoittaa edelleen erilaisia kuljettajille lisäsuojaa antavia turvallisuusratkaisuja tulevaisuuden F1-autoista päätettäessä. Mukana on myös muitakin vaihtoehtoja kuin paljolti parjattu Halo.

Turvakehikkomainen Halo antaa suojaa vain isoilta irtoromuilta kuten renkailta, mutta sen suurimpana miinuspuolena pidetään suoraan kuljettajan edessä olevaa tukivartta. Tämä heikentää luonnollisesti kuljettajan näkökykyä, vaikka ratkaisun puoltajat ovatkin vähätelleet sen merkitystä.

Toinen vaihtoehto on ollut Red Bullin masinoima Aeroscreen, joka noudattaa esimerkiksi hävittäjistä tuttua ratkaisua suojakuomuineen. Se jäi kuitenkin viime vuonna paitsioasemaan, ja FIA testasi viime kauden harjoituksissa Haloa jokaisen kuljettajan ajamana.

Jonkinlainen suojarakenne ollaan näkemässä näillä näkymin kauden 2018 autoissa, mutta FIA haluaa antaa myös Aeroscreenille vielä uuden mahdollisuuden.

– Se idea ei ole missään nimessä kuopattu. Aeroscreen on teknisesti toteutettavissa, mutta sen kehitystyöhön tarvitaan vielä aikaa. Tässä vaiheessa lukkoon ei haluta lyödä vielä mitään ratkaisuja suuntaan tai toiseen, FIA:n apulaiskilpailunjohtaja Laurent Mekies totesi Autosport International Show’ssa.