Vaikka Monte Carlon rallin EK12 oli vain 16,78 kilometrin mittainen, likisti M-Sportin Sebastien Ogier yli seitsemän sekuntia kovempaa kuin kilpailua johtava Hyundain Thierry Neuville.
Ero on nyt belgin hyväksi 51 sekuntia. Ogierilla oli kuitenkin tiukka paikka erikoiskokeella. Hän joutui sivuluisuun ja oli vähällä törmätä liikennemerkkiin.

– Tiellä oli siinä kohtaa paljon likaa. Talvirenkaat lähtivät aliohjaamaan autoa. Homma meni kuitenkin ok. Otin pienen tietoisen riskin siinä paikassa, nyt on yritettävä entistä tiukemmin, Ogier sanoi WRC.comille.

– Menimme nyt talvirenkailla, kun aamulla lähdimme slikseillä. Meillä on hyvä johto, joten nyt on ajettava järjen kanssa, Neuville kommentoi.

EK:n yllätysykkönen oli M-Sportilla ajava Elfyn Evans, joka viime kaudella ajoi vielä WRC2:ssa. Hän hurjasteli jopa seitsemän sekuntia Ogieria nopeammin.

Jari-Matti Latvala oli pätkän kuudes ja Juho Hänninen seitsemäs. Latvala jatkaa kokonaiskilpailussa neljäntenä. Ero takana olevaan Hyundain Dani Sordoon on 39 sekuntia.