Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kertoo avoimesti RACER:in haastattelussa, miten ja miksi Max Verstappenista tuli F1-tähti – ja nimenomaan Red Bullilla.

Horner sanoo olleensa yllättynyt, miten hyvin nuorukainen sopeutui ja kasvoi rooliinsa F1-kuljettajana niin nopeasti.

Kun Verstappen teki debyyttinsä 2015 Toro Rossolla vain 17-vuotiaana, oli jälki heti vakuuttavaa. Niin vakuuttavaa, että hänet päätettiin nostaa Red Bullin ykköstiimiin Daniil Kvjatin tilalle vain neljän kilpailun jälkeen viime kaudella. Ja heti ensimmäisessä kilpailussaan Barcelonassa nuorukainen ajoi voittoon.

Paineiden käsittely heti ensimmäisessä kilpailussa Red Bullilla oli Hornerille merkki siitä, että Verstappen on mestariainesta.

– Nostan ensiksi hattua Helmut Markolle, joka puski todella kovasti töitä, että sai Maxin meille ylipäätään Mercedeksen nenän edestä, Horner kertoo haastattelussa.

– Jo ensimmäisellä kaudellaan Toro Rossolla Max oli uskomaton, ja toisella kaudellaan hän kasvoi entisestään.

– Jos olen rehellinen, ajoitus oli hänelle juuri tismalleen oikea. Hän kasvoi rooliinsa nopeasti, ja kokemuksen myötä hänestä tuli koko ajan vain parempi.

Horner myöntää, että hän pohti, kuinka Verstappenin kävisi Espanjan voiton jälkeen.

– Kun nostimme hänet Red Bullille, kritiikki oli valtavaa. Ja sitten hän voitti heti, hälinä hänen ympärillään oli valtava. Mutta Red Bull on erilainen tiimi kuin muut. Meillä on autoissamme neljä kuljettajaa, joilla on sopimus Red Bullin kanssa. Voisimme vaihdella heidän paikkojaan vaikka joka kilpailussa. Siinä mielessä olemme etuoikeutetussa asemassa, Horner sanoo.

– Miksi emme olisi laittaneet parhaita kuljettajiamme ykköstiimiin? Kritiikistä huolimatta kävi niin, että Max tuli ja voitti avauskilpailunsa. Se todisti, että olimme koko ajan oikeassa johtopäätöstemme kanssa.