Red Bullin Daniel Ricciardo sanoo, että hän ja tallikaveri Max Verstappen tulevat ehdottomasti hyökkäämään kauden kahdessa viimeisessä kilpailussa Mercedesten kimppuun, jos tilaisuus siihen tulee.

Kulisseissa Mercedeksen Toto Wolff on yrittänyt luoda tilannetta, jossa kaikki muut jättäisivät Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin rauhaan taistelemaan keskenään mestaruudesta. Niin voi toki käydä Mercedeksen vauhdin vuoksi, mutta Ricciardo ei aio alistua siksi, että joku niin käskee.

– Sellainen ei olisi todellakaan oikein. Ymmärrän tämän tavallaan tietynlaisen kunnioituksen näkökulmasta, mutta me olemme siellä kilpailemassa. Miten tämä eroaa kauden avauskilpailusta Melbournessa? Ricciardo kysyy Motorsport.comilla.

– Kaikki me kilpailemme mahdollisimman hyvistä sijoituksista. Jos emme tee kaikkeamme ja yritä ohittaa ketä tahansa tilaisuuden tullen, silloinhan olisi kyse sopupelistä.

– Totta kai yritämme kaikkemme ja mitä tapahtuu, se tapahtuu. Tulemme käyttämään jokaisen tilaisuuden hyväksemme, Ricciardo vakuuttaa.

Ricciardo kokisi pettävänsä Red Bullin, jos ei yrittäisi voittaa.

– Sellainen ei olisi todellakaan reilua peliä. Varsinkaan omaa tiimiäni kohtaan. Viimeinen asia, mitä haluan tehdä, on körötellä tyynesti perässä ja katsella, kuinka tilanne kehittyy. Jos on mahdollisuus voittaa, teen kaikkeni sen eteen. En tietenkään tee mitään kamikaze-juttuja, mutta tulen aivan varmasti käyttämään joka ikisen tilanteen hyväkseni, australialainen paaluttaa.