© Kuva: Getty Images

Tämä mies saa täyteen jo 300 F1-kisaa – ennätys tähtäimessä?

36-vuotias Jenson Button ajaa Malesiassa jo uransa F1-kilpailun numero 300. Edellä tilastoissa ovat enää Rubens Barrichello (326) ja Michael Schumacher (308).

Tämän kauden jälkeen Buttonilla on kasassa 305 GP:tä, joten ei ennätys mahdoton ole. Hän aikoo jatkaa kilpailemista välivuoden jälkeen 2018.

Buttonin ura alkoi Williamsilla vuonna 2000. Ensimmäinen palkintopallisijoitus tuli BAR:illa 2004 ja ensimmäinen voitto Hondalla Unkarissa 2006. Maailmanmestariksi hänet kruunattiin Brawn GP:n väreissä vuonna 2009.

Sepangissa tulee täyteen tasaluku ja sieltä Buttonilla on hyviä muistoja – esimerkiksi mestaruusvuoden 2009 GP-voitto.

– Sepangista on tulossa tavallaan modernin ajan klassikkokisa, vaikka rata onkin melko uusi. Sille radalle kaikki tulevat aina innoissaan. Olot ovat usein erittäin hankalat, rata tekninen, mutta nopea ja ilmapiiri loistava, Button kehuu Crash.netillä.

– Täällä on oltava fyysisesti erinomaisessa kunnossa ja ainakin minä olen valmis. On hienoa ja jännittävää ajaa juuri täällä uran 300:s kilpailu.

Vaikka rata on nopea, mikä ei ole suosinut McLarenia, on Button luottavainen juhlakisansa suhteen.

– On totta, ettemme ole parhaimmillamme nopeilla radoilla. Mutta automme toimii jarrutusten aikana hienosti ja siitä on täällä etua ilman muuta. Pitkien nopeiden suorien jälkeen tulee tiukkoja mutkia ja autoa on hankala käsitellä niissä, jos jarrut eivät ole balanssissa.

– Kun nyt vain kävisi hiukan parempi tuuri kuin Singaporessa, Button viittaa edellisen kilpailun keskeytykseensä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • OJ

    Aikoo ja aikoo… Ettei nyt vähän mutkia suoristettaisi.