© Kuva: Getty Images

Mercedekseltä hurja arvio Ferrarin vauhdista Singaporessa: ”Olisi voittanut”

Ferrari-kuljettaja Sebastian Vettel valittiin Singaporen GP:ssä Päivän Kuljettajaksi, eikä turhaan. Vettel lähti koko joukon hänniltä, mutta sijoittui kisassa lopulta tallikaverinsa Kimi Räikkösen taakse viidenneksi.

Vettel kärsi auton teknisistä ongelmista aika-ajoissa, eikä saanut kunnollista aikaa ajettua. Kisassa vauhtia kuitenkin piisasi. Lisäksi Ferrarin taktiikka Vettelin kanssa onnistui täydellisesti.

Tämä huomioitiin myös Mercedes-leirissä.

– Jos Vettel oli startannut sieltä, mistä hän yleensä starttaa, hän olisi voittanut kisan, nimeton Mercedeksen strategi kertoi Auto Motor und Sportille.

Voittoon Singaporessa ajoi Mercedeksen Nico Rosberg, toiseksi Red Bullin Daniel Ricciardo ja kolmanneksi Mercedeksen hallitseva mestari Lewis Hamilton.

Lähde: grandprix.com

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

 • OJ

  On helppoa sanoa tuo jälkikäteen. Mutta jos taas jutun tehnyt journalisti – varsinkin Auto Motor und Sport -lehden sellainen, mutta myös kopiota kirjoittava SuomiF1 toimittaja – yhtään panostaisi tekemiseensä, voisi jutun täytteeksi heittää pohdinnan: mikä oli teoriassa paras rengastaktiikka Singaporessa?

  Pohditaas hieman!

  Nimittäin Vettel sai valita vapaasti renkaansa kisan alkuun ja valinta oli kovimmat renkaat. Valinta jota TOP10 ei voinut tehdä edes halutessaan. Väittäisin että Vettelin taktiikka oli matemaattisesti kaikista paras. Pitkällä ensimmäisellä stintillä hän hyötyi siitä maksimaalisesti nousten muistaakseni sijalle kuusi, kun sijalle viisi oli samalla taktiikalla noussut Perez.

  Vettel teki siis yhden stopin vähemmän kuin muut kärjessä poislukien Nico. Nicolle Vettel hävisi kuitenkin lähes 30 sekuntia. Kimillekin reilut 17 sekuntia, vaikka sai hyvää varikkostopeista reilut 20 sekuntia.

  Nicon ensimmäisen stopin jälkeen Vettel oli häntä noin 21 sekuntia perässä. Joten suoralla matematiikalla Vettel olisi normaalissa kisassa hävinnyt Nicolle ainakin 9 sekuntia. Kun Kimi hävisi nyt 10, ja ajoi siis selvästi huonommalla rengasstrategialla kisan läpi.