© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton on päättänyt, missä ottaa lähtöruuturangaistuksensa

Sarjajohtoon kivunnut Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton joutuu ottamaan kymmenen ruudun lähtöruuturangaistuksen, sillä hänen autoonsa joudutaan vaihtamaan vielä uusi moottori-komponentti.

Hamiltonilla on menossa jo viidennet moottori-komponentit, ja seuraavasta komponentista tulee lähtöruuturangaistus. Sarjaa on ajettu nyt 12 GP:tä 21 kilpailusta. Hamilton on tehnyt päätöksen kisasta, jossa hän aikoo lähtöruuturangaistuksen ottaa.

– Se on joko Spa tai Monza, sillä moottorini loppuvat pian, Hamilton sanoi.

Seuraava osakilpailu on Belgian GP, joka ajetaa Span radalla, sen jälkeen vuorossa on Italian GP Monzassa. Tällä hetkellä Hamiltonin ero tallikaveri Nico Rosbergiin on 19 pistettä, mutta lähtöruuturangaistuksen myötä se voi kaventua.

Rosbergilla on käytössään vasta kolmannet moottori-komponentit.

– Nico ajelee luultavasti kärjessä sunnuntaiajelua ja minä yritän päästä sijoituksissa ylöspäin. Red Bullit ovat parantaneet vauhtiaan, ja se voi olla vaikeaa päästä edes viiden parhaan joukkoon, Hamilton tuskaili.

Lähde: gpupdate.net

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

 • OJ

  Eri voimalähdekomponentteja on kuusi, joten voisi hieman olla täsmällisempi uutisoinnissa.
  Komponentteja saa käyttää viisi kappaletta kutakin kaudessa. Nyt käyttöön niitä on otettu seuraavasti:
  Hamilton – turbo 5, MGU-H 5, ohjainelektroniikka 4, akku 4, polttomoottori 3, MGU-K 3
  Rosberg – kaikki otettu käyttöön 3 kpl

  Hamilton joutunee ottamaan useamman 10 ruudun rangaistuksen. Tai sitten lähteä varikolta, jollon (ainakin viime kaudella näin) saa vaihtaa koko voimayksikön, siis kaikki komponentit uusiin.

  Turbo ja MGU-H komponentteja Hamilton tarvitsee varmuudella yhdet, jos ei kahdet uudet vielä. Ohjainelektroniikka ja akku voi mennä tiukalle myös. Yhdeksän kisaa jäljellä kuitenkin.