Teemu Suninen on ajamassa loistavaa kautta WRC2-luokassa. Hän taistelee mestaruudesta britti Elfyn Evansin kanssa, suomalainen on vain viisi pistettä perässä.

Suninen on voittanut kauden osakilpailuista jo kolme. Jyväskylään hän lähtee hakemaan neljättä voittoa, mutta tietää, ettei siitä tule helppoa.

– Uskon että tästä rallista tulee erittäin kova ja haastava, vaikka kotikentällä ollaankin. Nyppylät ja hypyt ovat täysin uutta tälle autolle, joten haaste on valtavan suuri, Suninen sanoi FIA:n lehdistötilaisuudessa torstaina.

Hän tietää hyvin, ketkä ovat kovimmat haastajat.

– Kovimmat haastajani ovat Elfyn Evans, Pontus Tidemand ja Esapekka Lappi, heidän kanssaan tulee takuulla aivan huikea taistelu voitosta.

Suniselta kysyttiin, miksi lähes jokainen kuljettaja valitsee Suomen, kun heiltä kysytään, minkä kilpailun MM-kalenterissa he haluaisivat erityisesti voittaa.

– Tämä on niin kovavauhtinen ja hyppyjä on paljon. Se on vain niin uskomaton fiilis, kun ajat tuolla puiden välissä kaasu pohjassa. Tulee sellainen tunne, että olet osa autoa tai auto on osa sinua, Suninen kuvailee Jyväskylän tunnelmaa.