© Kuva: Getty Images

Kommentti: Ferrari teki täysin oikean valinnan Kimi Räikkösen kohdalla

Ferrari julkaisi Kimi Räikkösen vuoden jatkosopimuksen perjantaina Silverstonen GP-viikonlopun alun yhteydessä.

Räikkösen tilalle oli ehditty huhuta.. noh, melkoista läjää eri kuskeja sarjan sisältä.

Huhuissa oli Sergio Pereziä, Nico Hulkenbergiä, Daniel Ricciardoa, Pascal Wehrleiniä, Valtteri Bottasta ja niin edelleen.

Kuinka moni näistä oli sitten realistisesti harkinnan kohteena, sitä ei tiedä kuin Ferrarin johtokunta itse.

Mutta se, että Ferrari päätti jatkaa Räikkönen – Sebastian Vettel -parilla tulevaan kauteen, oli hyvä päätös.

Suoraan sanottuna ainoa ja oikea.

Jos miettii tällä hetkellä sitä tilannetta, missä Ferrari on, olisi uusi hieman kokemattomampi kuski ollut helposti uhkakuva.

Vettelin vierelle nuorempi kyky, jolla on palava halu näyttää saksalaiskuskille kaapin paikka.

Ei. Ei.

Ferrarin isona päätavoitteena on koko ajan ottaa Mercedestä kiinni. Se on pystynyt sitä tekemään hiljalleen, mutta vieläkään se ei ole onnistunut siinä aivan parhaalla mahdollisella tavalla.

Nyt asian voi toki nähdä monella tapaa. Yksi skenaario, mihin on helppo uskoa, on se, että Ferrarille nimenomaan Vettel-Räikkönen oli paras ratkaisu taipaleella, missä kriittiset vaiheet ovat aivan käsillä. Ferrarin kun pitäisi pystyä ottamaan vielä se yksi askel eteenpäin, eli alkaa oikeasti voittamaan kisoja tiiviillä tahdilla.

Vältettiinkö tällä ratkaisulla se, ettei harmonia rikkoonnu? Hyvin helposti. Ferrari kun on ollut varsin stabiilissa asemassa nykyisten kuskien kanssa. Vettel ja Räikkönen ovat tunnetusti hyviä ystäviä keskenään, eikä heidän välinsä ole olleet millään tavalla myrskyisiä.

Helppohan tällä hetkellä on katsella ympärille. Tai vain ja ainoastaan Mercedekselle, joka alkaa olla melkoisissa ongelmissa nykyisten kuskiensa Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin kanssa.

Nyt Ferrari välttää turhat kuohunnat ja saa kaksi nopeaa kuskia.

Räikkönen kun on näyttänyt, ettei hän ole menettänyt vauhtiaan mihinkään. Hän on edelleen täysin kärkitallien vaatimalla tasolla.

Joten miksi ei? Ensi kausi kun on joka tapauksessa hyvin vahvasti se sesonki, jonka antaa lopullisen vastauksen siihen, mihin Ferrari on pystynyt yltämään. Onko se saavuttanut Mercedeksen vai jääkö se junnaamaan paikoilleen?

Räikkönen oli turvallinen valinta. Ferrarilla on tiedossa se, mitä se suomalaiskuskilta saa ja miten hyvin nykyinen kupletti kuskien osalta toimii.

Seuraavan kuski aika on sitten myöhemmin. Ei vielä.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!