© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen ihmetteli MTV Sportille aikarangaistusta: ”Hyöty ihan nolla”

Ferrarin Kimi Räikkönen töppäsi Bakun GP:ssä kisan alkupuoliskolla, kun hän sai viiden sekunnin aikarangaistuksen varikkoviivan ylityksestä sääntöjen vastaisesti.

Räikkönen oli ohittamassa Manor-kuskia, joka kurvasi varikolle. Samassa yhteydessä Räikkönen haki imuapua ja ylittyi viivan väärällä tavalla.

Siitä hänelle määrättiin aikarangaistus.

– En huomannut sitä vain ja siitä tuli sitten penaltia. En edes muistanut koko asiaa ja huomasin sen sitten vasta kun oli liian myöhäistä, Räikkönen sanoi MTV Sportille.

– Mutta en tiedä.. hyöty ihan nolla siitä, mutta se on mikä se on.

Vauhtia Räikkösellä oli kohtuullisesti ja parhaimmillaan hän oli toisena.

– Ilman sitä penaltia olisi varmaan taisteltu siitä toisesta sijasta. Mutta sen penaltin jälkeen oli sitten tärkeää, että olisi 5 sekuntia edellä. Sitten tuli vain aika paljon ruuhkaa. Tuli ajettua yli kierroksen Sauberin ja Haasin perässä, Räikkönen perusteli sitä, miten Force Indian Sergio Perez otti häntä kiinni lopussa.

– Lopussa joutui bensaa säästelemään ja alkoi renkaat vähän lipsumaan.

Lopulta Perez oli kolmas ja Räikkönen neljäs.

Kisan voittoon ajoi Mercedeksen Nico Rosberg.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • Nyt Roti

    Turhan kova tuomio. Aikarangaistuskin oli jo liioiteltu, mutta vielä rankkupisteetkin.

    • Pasi Metsola

      Aivan kun kahden kilometrin suoralla alkaa varikon sisääntulo viiva kilometri ennen varikkoa ja siinä noin kilomerin viivasta Kimi ajoi sen päältä noin 50 metrin matkan jolloin sitä tyhmää varikko viivaa oi jäljellä vielä 950 metriä niin miksi vitussa se edes oli siinä niin saatanan kaukana varikosta! Ja kun ottaa huomioon nyt viime kisan eli itävallan gp:n jossa varikon siääntulon valkoinen viiva on vain noin 100 metrin mittainen ja siitä ajetaan joka kierroksella kaikki läpi kun se on mutkassa jossa muutenkin sen yli ajamista ei saisi tapahtua jos kerran ei bakussakaan ja tuossa sen yliajo kileto olisi ennenmmin luullut olevan käytössä! Täysin turha rankku joka nimenomaan on sellainen seikka joka vähentää F1:ten kiinnostusta kun nussitaan pilkkua joa asiassa!