© Kuva: Getty Images

Ferrarilla ei uskota huimiin salaliittoteorioihin: ”Ei ole mitään syytä epäillä”

Ferrarin suorituskyvystä vastaava insinööri Jock Clear ei usko Ferrarin hankalan alkukauden johtuvan siitä, että muut kärkitiimit olisivat kikkailleet rengaspaineiden kanssa sääntöjenvastaisesti, kuten on huhuttu.

Ferrari on jäänyt koko ajan lisää Mercedeksestä ja Red Bullkin on jo mennyt sen ohi. Etenkin aika-ajoissa Ferrari on ollut suurissa vaikeuksissa. Tämä on herättänyt Italiassa ihmetystä. Huhujen mukaan muut tiimit ovat alentaneet aika-ajoissa rengaspaineitaan sallitun rajan väärälle puolelle, mutta Clear ei osta selitystä.

– Emme usko näihin huhuihin, että jotkin tiimit olisivat laskeneet tarkoituksella rengaspaineitaan. Mielestämme sellainen ei ole käytännössä edes mahdollista. Kaikki ratkaisut, joilla renkaiden lämpötiloihin pystytään vaikuttamaan, ovat kiellettyjä, Clear sanoi Auto Motor und Sportille.

– FIA on vahvistanut, että kaikki autot ovat olleet sääntöjen mukaisia, eikä meillä ole mitään syytä epäillä sitä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!