Toro Rosson Carlos Sainz jr. ei sulattanut eilistä Venäjän GP:ssä saamaansa rangaistusta. Espanjalaisen mielestä liian tiukka linja tappaa kilvanajamisen.

Sainz kävi tiukkaa taistelua Renault’n Jolyon Palmeria vastaan kilpailun puolivälin paikkeilla, mutta taistelun tuoksinnassa espanjalainen pakotti Palmerin ulos radan toisessa mutkassa. Tuomaristo oli verrattain pienestä virheestä kuitenkin ankara ja se mätkäisi Sainzille kymmenen sekunnin stop & go rangaistuksen sekä antoi kaksi rangaistuspistettä Sainzin superlisenssitilille.

Sainz ei tuomiota sulattanut.

– Ensinnäkin, jos Palmer olisi halunnut ohittaa minut seuraavassa mutkassa, olisi hänen pitänyt mennä toiselle puolelleni. En edes odottanut hänen olevan siellä missä hän oli, Sainz totesi motorsport.comin mukaan.

– Olen katsonut tilanteen videolta, ja mielestäni hän menetti itse autonsa hallinnan osuen kevyesti minuun. Tuomaristo katsoi kuitenkin minun pakottaneet hänet ulos radalta rangaisten minulle. Jos meininki jatkuu tällaisena, emme voi jatkossa enää edes kisata, espanjalainen mutisi.