© Kuva: Getty Images

Christian Horner otti syyt niskoilleen voiton maksaneesta varikkofarssista

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on pyytänyt Daniel Ricciardolta anteeksi tälle voiton maksaneesta varikkolipsahduksesta sunnuntaisessa Monacon GP:ssä.

Australialainen oli turvallisessa johdossa ensimmäisen stintin aikana märissä olosuhteissa ennen vaihtoa välikelin renkaisiin, tullen takaisin radalle Lewis Hamiltonin taakse. Ricciardo ajoi Mercedeksen kiinni Hamiltonin tullessa varikolle kierrosta aikaisemmin vaihtamaan sliksit alleen radan kuivuessa.

Kierroksella 32 Ricciardo tuli myös varikolle, mutta hänen renkaansa eivät olleet valmiina, ja Ricciardo jäi Hamiltonin taakse varikolta ulos tultaessa. Kovasta painostuksesta huolimatta Ricciardo ei enää onnistunut pääsemään hallitsevasta maailmanmestarista ohi, joka roikkui kärjessä ruutulipulle asti.

– Tallina me olemme Danielille valtavan anteeksipyyynnön velkaa pettäessämme hänet. Viivästys maksoi hänelle voiton, Horner myönsi.

Ricciardo oli silminnähden vihainen virheestä, pyytäessään tiimiä ”säästämään” anteeksipyyntönsä tiimiradion kautta.

Ricciardo oli raivoissaan vielä kilpailun jälkeenkin; ”Minut on petetty nyt kaksi viikkoa putkeen. Se on syvältä ja se sattuu.”

Horner myönsi taas pettäneensä kuskinsa, joka oli esiintynyt loistavasti läpi viikonlopun.

– Kommunikaatio virhe, joka tapahtui lyhyellä 30 sekunnin varoitusajalla, mikä normaalina työpäivänä ei olisi ollut mikään ongelma, hän sanoi.

Horner otti myös puheeksi ahtaat työtilat tiimin varikkopilttuussa, jotka häiritsivät Red Bullin työntekoa; ”En halua keksiä tekosyitä, koska niitä ei ole. On todella ahdasta pitää täyden sadekelin, välikelin, ja kolmen eri seoksen sliksirenkaat kahteen autoon yhdessä tallissa.”

Red Bullin ollessa kolmantena valmistajien MM-pisteissä, 76 pistettä Mercedestä perässä, ja Ricciardon ollessa 40 pistettä kuljettajien sarjaa johtavaa Nico Rosbergia perässä, toivotaan tiimissä parempaa onnea kahden viikon päästä ajettavaan Montrealin osakilpailuun.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!