On se kova. Kimi ”Jäämies” Räikkönen teki jälleen taikojaan Bahrainissa. Ei voi enää olla vain sattumaa, että suomalainen syttyy aina parhaimpaansa tällä aavikkoradalla. Kahdeksan palkintopallipaikkaa kymmenestä yrityksestä on todella kova rekordi kenelle tahansa.

Kovaa saldoa on turha pistää pelkästään kaluston piikkiin, sillä Räikkönen on joutunut tekemään joidenkin pyttyjen eteen kovan päivätyön. 2006 hän nousi kolmanneksi viimeisestä lähtöruudusta. 2012 Lotus taas ei ollut ainakaan paperilla lähimainkaan palkintopallivauhtiin yltävä auto. Eivätkä kaksi viimeisintäkään ole olleet ennakkoon mitään selviä tapauksia.

Räikkösen faneilla on nyt oikeasti aihetta pieneen juhlaan. Ferrari-pilotti on saanut niin paljon osakseen epäonnea viimeisellä parilla kaudellaan, ettei tämänkaltaisia suorituksia voi muuta kuin juhlistaa riehakkaasti.

Räikkösen faneilla on nyt oikeasti aihetta pieneen juhlaan. Ferrari-pilotti on saanut niin paljon osakseen epäonnea viimeisellä parilla kaudellaan, ettei tämänkaltaisia suorituksia voi muuta kuin juhlistaa riehakkaasti. Räikkönen teki parhaansa, ja pienellä riskillä sanon jopa, että maksiminsa. Voittoon ei olisi ollut mahdollisuuksia, ei edes onnistuneella startilla.

”Kerrankin epäonni iski toiseen Ferrariin” on kuitenkin aihe, josta ei kannattaisi iloita. Sebastian Vettelin jo lämmittelykierroksella kokema moottoririkko paljasti nimittäin samalla italialaistiimin akilleen kantapään tämän kauden osalta. Auto on liian epäluotettava.

Räikkönen koki ”perinteiset” Australiassa, tänään oli Vettelin vuoro. Vaikka italialaistiimi riensikin kiistämään mediassa leimahtaneet huhut tallin turbo-ongelmista, on valitettava tosiasia kuitenkin yleensä se, ettei lehdistö näitä päästään keksi. Tallilla on käsissään ongelma, joka sen täytyy ratkaista mahdollisimman pian.

Juhlitaan siis tänään Räikkösen kiitettävää (Autosport on varmaan taas eri mieltä) ajosuoritusta, mutta muistetaan samalla myös olla hieman huolissaan. Räikkösen sanoin ”paljon on vielä tehtävää”.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale