Vastikään Renaultin tuoreeseen nuorten kuskien ohjelmaan nimitetty Oliver Rowland paljastaa olleensa neuvotteluissa ajopaikasta Manor-talliin, mutta neuvottelut kaatuivat ajopaikan osoittaudututtua liian kalliiksi.

– Keskustelimme asiasta, mielestäni olen valmis Formula ykkösiin. En kuitenkaan saanut tilaisuutta, sillä minulla ei ollut vaadittavaa rahasummaa, Rowland kertoo f1i.com-sivustolle.

Hän vakuuttaa kuitenkin olevansa tyytyväinen osaansa Renaultin nuorten kuljettajien ohjelmassa.

– Nämä kaverit Renaultilla ovat hyviä. Heillä on hyvä projekti meneillään ohjelman muodossa ja koko F1-tiimi takanaan. On kaiken kaikkiaan hyvin positiivista olla osa tätä kaikkea ja näiden tikkaiden huipulla, 23-vuotias brittikuski kommentoi.

Rowland dominoi viime kaudella Formula Renault 3.5-luokassa ja keräsi ennätykselliset kahdeksan voittoa. Ensi kaudella britti puolestaan ajaa GP2-luokassa Manor MP Motorsportin riveissä. Hän myöntää, että menestyksekkään kauden jälkeen jatkaminen ”junnusarjoissa” on turhauttavaa.

– On se hieman, mutta minulla on edelleen kehittymisen varaa. Joten täytyy pitää varani, ja varmistaa, että jos ja kun mahdollisuus (Formula ykkösiin) tulee, olen parhaani mukaan valmistautunut mahdollisuuteen, Rowland toteaa.

Manorin viimeisin kausi F1-sarjassa oli surkea tallin ollessa valmistajien MM-sarjan viimeinen pistesaldon ollessa pyöreä nolla. Viime kaudella Manorin rattia käänsivät Alexander Rossi, Roberto Merhi ja Will Stevens. Tulevan kauden kuljettajia ei ole vielä vahvistettu.