Renaultin ongelmaisilla moottoreilla tällä kaudella jatkava Red Bull saattaa olla entistä suuremmissa vaikeuksissa, kun formula ykkösten MM-sarja pyörähtää maaliskuun lopussa käyntiin.

Oman tehdastiimin jälleen perustanut Renault yrittää kaikkensa rakentaakseen voimanlähteestään paremman, mutta mitään takeita siitä ei ole. Red Bullin tekninen johtaja ja suunnitteluguru Adrian Newey myöntää, että jopa Red Bullin ”kakkostalli” Toro Rosso saattaa pyyhkiä heillä pöytää juuri moottoriratkaisujen vuoksi.

– Olen varma, että Honda tekee ison harppauksen McLarenilla tällä kaudella. Myös Toro Rosso parantaa varmasti paljon viimevuotisilla Ferrarin moottoreilla, voi hyvin olla, että olemme vaikeuksissa heidänkin kanssaan. On todella hankala arvioida tässä vaiheessa, mikä meidän suorituskykymme vertailussa heihin tulee olemaan, Newey sanoi Sky Sportsille.

– Vaikka sekä auton kori että moottoriyksikkö ovat tärkeitä, on selvää, että moottoreissa tulee olemaan paljon enemmän eroja tallien välillä, sillä korin rakentamisessa on hyvin tiukat säännöt. Yritämme silti rakentaa paremman auton kuin muut ja teemme sen eteen rajusti töitä.