F1-sarjan rengastoimittaja Pirellin edustajat sekä F1-sarjan keskeiset henkilöt kokoontuivat tänään Milanossa. Alunperin tarkoitus oli pohtia ja keskustella sarjan rengastilanteesta, mutta kaudelle 2017 suunniteltujen laajojen sääntömuutosten aiheuttamat erimielisyydet laajensivat kokouksen agendaa koskemaan F1-sarjaa laajemminkin.

Kokouksesa F1-sarjan tulevaisuutta puivat sarjan pomo Bernie Ecclestone, FIA:n puheenjohtaja Jean Todt, Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne, Mercedes-pomo Toto Wolff sekä McLaren-pomo Ron Dennis. Kuljettajista sanansa olivat sanomassa Ferrari-kaksikko Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel, Williamsin molemmat kuljettajat Valtteri Bottas ja Felipe Massa, Mercedeksen Nico Rosberg sekä Red Bullin Daniil Kvjat.

Laajasta osallistujajoukosta huolimatta kokouksen anti jäi kuitenkin torsoksi. Kokoukselta odotettiin suuntaviivojen selkiämistä, mutta yksimielisyyttä sääntömuutosten laajuudesta ja suunnasta ei vieläkään saavutettu. Seuraavan kerran asioida puidaan helmikuun 23. päivä, kun sarjan strategiaryhmä ja johtoryhmä kokoontuvat.

Mikäli sääntömuutoksista ei saavuteta yksimielisyyttä maaliskuun ensimmäiseen päivään mennessä, on muutoksilla vaarana lykkääntyä vuoteen 2018 saakka, sillä maaliskuun ensimmäisen päivän jälkeen sääntömuutokset seuraavalle kaudelle vaatisivat tallien yksimielisen hyväksynnän, mikä ei nykytilanteessa vaikuta kovinkaan todennäköiseltä.

Lähde: motorsport.com.