F1-talli McLarenin täytyy kokea melkoinen ihme, mikäli se aikoo nousta tämänhetkiseltä valmistajien sarjan yhdeksänneltä sijaltaan ylöspäin kauden päätösosakilpailussa. Talli itse pelkää kauden päättyvän yhtä vaikeasti kuin se on ollut koko kauden.

Suurimpana murheenkryyninä on toiminut Hondan voimanlähde, joka on ollut sekä epäluotettava että armottoman tehoton. Ongelma näkyy erityisesti pitkillä suorilla. Hondan voimanlähteen kapasiteetti voimantuottamisen suhteen tulee vastaan muita valmistajia aiemmin. Tästä syystä McLarenin ovat erittäin helppoja ohitettavia pitkiä suoria sisältävillä radoilla.

Jenson Button pelkää jo etukäteen joutuvansa olemaan täysin puolustuskyvytön muiden sujahtaessa hänen ohitseen kilpailussa.

– Kisasta tulee vaikea. En voi tehdä muuta kuin istua autossani ja katsoa muiden ohittavan minut. Voimanlähteestämme loppuu teho jo hyvissä ajoin ennen suoran loppumista, Button toteaa Autosportille.

Fernando Alonso säväytti olemalla Abu Dhabin harjoitusten yhdeksänneksi nopein. Mutkikkaassa viimeisessä sektorissa vauhti oli jopa viidenneksi vauhdikkainta. Hän ei kuitenkaan osannut avata tarkemmin hyvän vauhtinsa syitä.

– Tämän takana saattoi olla monta asiaa. Ehkä kehitystyömme toimi nyt, tai sitten laitoimme superpehmeät renkaat allemme juuri oikeaan aikaan verrattuna muihin.

Alonso ei usko yhdeksännen sijan toistuvan enää aika-ajoissa. Hän on silti luottavainen kisan suhteen.

– Olen tyytyväinen autooni ja tekemäämme kehitystyöhön.