Formula ykkösissä 2001-2006 seitsemän GP-voittoa napannut Juan-Pablo Montoya testasi tänään Porschen WEC-luokan ajokkia Bahrainin moottoriradalla.

Amerikan mantereella nykyisin menestystä niittävä Montoya oli saanut kutsun saapua testaamaan Porschen eilen kestävyysautoilun maailmanmestaruuden voittanutta kilpuria tulokaskuskeille tarkoitetussa testitapahtumassa.

Montoyaa kiinnostaa suuresti osallistua tulevaisuudessa Le Mansin 24 tunnin ajoihin, sillä se nostaisi hänet kuolemattomaksi legendaksi. Kolumbialaisesta tulisi Le Mansin voitollaan vasta historian toinen kuljettaja, joka kykenisi voittamaan autourheilumaailman kolme suurinta: Le Mansin, Monacon GP:n ja Indy500:n. Tällä hetkellä vain Graham Hill on pystynyt temppuun.

Montoya otti tuntumaa uuteen kilpuriinsa usean kierroksen verran. Kokenut kilpakuljettaja puhkui intoa testirupeaman jälkeen.

– Ensivaikutelma autosta oli, että se on upea, helvetinmoinen lelu.. Se on hauska ajettava, siinä on todella paljon tehoa mutta silti helppo ajettava, Montoya fiilisteli Autosportille.

– On itse asiassa shokeeraavaa, kuinka hyvä auto tämä on. Se on niin miellyttävä ajettava, että se suorastaan houkuttelee sinut leikittelemään ja repimään kaiken irti autosta. Se on myös suurin parantamisen arvoinen asia minulle tällä hetkellä. Minun täytyy löytää sopiva tasapaino kovaa ajamisen ja yliyrittämisen välillä tämän auton kanssa.

Porsche hallitsi tämän kauden WEC-sarjaa, ja moni kuljettaja haluaisikin saada kiinnityksen tallista. Esimerkiksi McLarenin hyljeksimäksi joutunut Kevin Magnussen on käynyt Montoyan tapaan testaamassa ajokkia.