Ferrarin Kimi Räikkönen ei tunnetusti nauti median edessä esiintymisestä. Suomalaisen mieleen on varmasti jäänyt hänen viimevuotinen vierailunsa Ferrarin sponsorin Kasperskyn mediatilaisuudessa ennen Venäjän GP:tä.

Youtubeen on ladattu video, jossa Räikkönen keskustelee ja vastailee haastattelijan kysymyksiin. Haastattelija ei ollut kuitenkaan kuka tahansa, vaan tietoturvayritys Kasperskyn omistaja ja miljardööri Jevgeni Kaspersky. Venäläisen liikemiehen tapa hoitaa haastattelu on videon perusteella vähintäänkin jännittävä.

Kaspersky kysyy Räikköseltä maailmalla hyvin perinteisen ihmetyksen aiheen, kuinka pienestä maastamme riittääkään niin paljon hyviä formula- ja rallikuskeja. Räikkösen aloittaessa vastaamaan tuttuun tapaan hiekkateistä ja mahdollisuuksista ajoharjoitteluun alkaa Kaspersky heilua ja huutamaan.

– Ei, ei, ei, ei! Minä tiedän oikean syyn, Kaspersky totesi Räikkösen keskeyttäen.

– Suomessa on todella paljon järviä, ja niiden jäälle tehdään paljon ratoja. Viimeksi ollessani matkalla Kajaaniin, laskin nähneeni ajoradan ainakin kahdeksan eri järven jäällä, Kaspersky vouhotti yleisölle Räikkösen katsoessa hymyillen vierestä.

Kaspersky intoutuu esittämään oman mielipiteensä suomalaisten ajankäytöstä.

– Suomalaismiehillä ei ole muuta tekemistä kuin juoda ja ajaa, hän letkautti.