Gary Anderson kritisoi tuoreessa Autosportin kolumnissaan Williams-tallia jyrkästi auton ja tiimin potentiaalin hukkaamisesta.

Entinen F1-tekniikkapomo sanoo Belgian GP:n olleen masentavaa katsottavaa Mercedeksen yhä hallitessa kisaa itsevaltaisesti samalla kun yksi sen ainoista haastajista oli jälleen itsensä pahin vihollinen.

– Olen vähän hämmennyksissä, miksi Williams ei hyödynnä autonsa vahvuutta – suoranopeutta, Anderson kirjoittaa.

– Spa on jännä rata: aika-ajoissa paremman kierrosajan voi saada hiukan suuremmalla downforcella olemalla nopea keskisektorissa, mutta kisassa suurempaa mutkanopeutta ei voi hyödyntää.

– On oltava nopea ykkös- ja kolmossektorissa pystykseen ohittamaan ja välttämään tuleminen ohitetuksi. Williams on ollut raketti menneisyydessä, mutta nyt se näyttää siirtyneen pois tällaisista säädöistä ja maksaa siitä kalliin hinnan.

Paitsi että sekä Valtteri Bottas että Felipe Massa saivat katsoa autojen ohittelevan heitä sunnuntaina vasemmalta ja oikealta, talli onnistui myös täysin sotkemaan suomalaisen kisan sekarengastuksella, josta seurasi rangaistus.

– Williams tekee jatkuvasti perusvirheitä. Kolmen pehmeän ja yhden keskikovan renkaan kiinnittäminen Bottaksen ensimmäisellä pysähdyksellä oli melkoisen helppo virhe, Anderson sanoo.

– [Tallin] on pohdittava kaikkea toimintaansa, koska jotain erilaista näyttää tapahtuvan joka viikonloppu.