Tämänpäiväinen Unkarin osakilpailu tarjosi viimeisillä kierroksillaan formula ykkösiä parhaimmillaan. Tiukkaa kilvanajoa, ohituksia, pieniä ja vähän suurempiakin osumia sekä jännityksen säilymistä loppuun asti tämä laji kaipasikin.

Itse asiassa edelliset kaksi kisaa ovat molemmat olleet erinomaista viihdettä. Unkarin osalta hattua täytyy kuitenkin nostaa erityisesti sen takia, että kisa ajettiin täysin kuivissa olosuhteissa radalla, jonka ei pitäisi tarjota mahdollisuuksia jännittävälle kilvanajolle.

Tämänpäiväinen kisa oli oiva näpäytys kaikille heille, jotka ovat arvostelleet sarjaa kovin sanoin vaatien rajuja muutoksia F1-sarjan perinteisiin.

Sääntöjen rukkaus ei ole aina tae paremmasta show’sta. Tylsiä ne kisat olivat myös ”vanhaan hyvään aikaan”, johon niin usein tunnutaan vertaavan. Kauden 2001 Unkarin kisassa radalla tapahtui tasan yksi ohitus. Ei kai kukaan halua samanlaisen tilanteen toistuvan?

Lyhyempiä kisoja on myös nähty ehdotettavan. Jos tämänpäiväinen koitos olisi loppunut vaikkapa kaksikymmentä kierrosta aiemmin, olisimme jääneet paljosta paitsi.

Nyt Räikkönen jää ihmisten mieleen saappaat jalassa kaatuneena kunniallisena sankarina, joka osoitti loistavalla startillaan ja kisavauhdillaan olevan edelleen vanha kunnon itsensä.

Toisaalta silloin olisimme nähneet Kimi Räikkösen podiumilla.

Niin, suomalaisittain kilpailusta muodostui lopulta hirvittävä pettymys. Kakkossija olisi ollut juuri sitä, mitä Räikköseltä olisi kaivattu tähän hätään.

Kimin puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että jos kisan haluaa kaatuvan johonkin syyhyn, niin mekaaninen vika ei ole silloin huono vaihtoehto.

Nyt Räikkönen jää ihmisten mieleen saappaat jalassa kaatuneena kunniallisena sankarina, joka osoitti loistavalla startillaan ja kisavauhdillaan olevan edelleen vanha kunnon itsensä.

Vaikka pisteitä ei tullut, vastasi Kimi huutoon ja antoi erinomaisen näytön Ferrari-jatkonsa puolesta.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale