F1-kuskien yhdistys GPDA on julkaissut fanikyselynsä tuloksia keskiviikkona. Noin 218 000 fania 194 maasta otti osaa kyselyyn.

Tuloksista selviää muun muassa, että fanit pitävät nykyisiä autoja jokseenkin rumina. Kuluvan vuosikymmenen autot kauneimmiksi äänesti vain 10% vastaajista. Autot edellisiltä neljältä vuosikymmeneltä saivat korkeamman kannatuksen 2000-luku kärjessä.

Kakkien aikojen kolmeksi suosituimmaksi kuljettajaksi äänestettiin Ayrton Senna, Michael Schumacher ja Alain Prost. Kimi Räikkönen oli suosituin aktiivikuljettajista takanaan Fernando Alonso ja Jenson Button. Talleista kolmen kärjen muodostivat Ferrari, McLaren ja Williams.

Selkeä enemmistö vastaajista ei kuitenkaan sanonut seuraavansa sen enempää tiettyä kuljettajaa kuin talliakaan.

Kuljettajilta toivottiin lisää erityisesti avoimmuutta ja rehellisyyttä. Lisäksi heidän toivottiin muun muassa ottavan osaa lajin sääntöjen kehittämiseen.

Alle 10% vastaajista piti lajia nykyisin terveempänä kuin viisi vuotta sitten. Kolme suosituinta kuvausta lajille olivat: kallis, tekninen ja tylsä. Faneista kuitenkin ainoastaan 54% kannatti budjettikattoa.