Kimi Räikkösen ja Fernando Alonson kolari Itävallassa on nostanut esiin jälleen kysymyksen katetuista ohjaamoista formula ykkösissä. Alonson auto nousi Räikkösen pään tasolle kaksikon osuessa toisiinsa pian startin jälkeen, joskin loukkaantumisilta kaikeksi onneksi vältyttiin.

F1-kuljettajien yhdistyksen puheenjohtaja Alex Wurz sanoi Motorsport.comille, että turvallisuutta pyritään parantamaan jatkuvasti.

– Meneillään on jatkuva debaatti ja tutkimus, joissa olemme mukana, kuljettajien kypärien suojaamisesta vielä nykyistä enemmän aina ohjaamon kuomuun asti, mitä on tutkittu laajasti, itävaltalainen sanoi.

– Yksityishenkilönä pidän siitä, mutta meidän varmistettava, että katetulla ohjaamolla ei ole haitallisia seurauksia esimerkiksi palavasta autosta poistuttaessa.

Mies sanoi kuljettajien jokatapauksessa luottavan lajin sääntöjä laativaan orgisaatioon eikä kannata paniikkireaktioita.

– Me olemme tyytyväisiä FIA:n ja FIA instituutin tekemään tutkimukseen. He tekevät erinomaista työtä, mutta me tiedämme, että tämä on vaarallisin osa-alue kuljettajille, Wurz sanoi.

– Se on kuitenkin herkkä osa-alue. Jos sitä muuttaa, sillä voi olla kielteisiä vaikutuksia muualla. Meidän on oltava varovaisia sen kanssa.