Williamsin tekninen johtaja Pat Symonds myöntää, että talli oli viime vuonna tietoisesti taipuvainen varovaisiin strategioihin. Kärkipään talliksi jälleen noussutta Williamsia syytettiin ajoittain palkintokorokesijoitusten varmistamisesta voittojen kustannuksella.

Kysyttäessä, että tuleeko Williams tänä vuonna ”korjaamaan” filosofiansa, insinööri kuitenkin vastasi Sky Sportsille, että mitään korjattavaa ei ole.

– Sanalla ”korjata” oletat, että kritiikki oli oikeutettua! Tehtävämme viime vuonna oli palauttaa talli kärkipään asemaan. Sen saavuttamiseksi meidän täytyi välttää riskejä, Symonds sanoi.

– Se oli oikea strateginen valinta käytettäväksi ja kausi osoitti, että niin oli. Tietenkin me etsimme tasapainoa riskeille, mikä on minusta on parempi tapa kuvata sitä.

Esimerkkinä hän käyttää Itävallan GP:tä, jossa Felipe Massa ja Valtteri Bottas ottivat haltuunsa peräti eturivin, mutta jäivät kisassa kuitenkin molempien Mercedes-autojen taakse.

– Mitä ihmiset kenties eivät tiedä on se, että me emme voineet ajaa täydellä energiankierrätyksellä erilaisten lämpötilaongelmien vuoksi, Symonds selitti.

– Meidän piti varmistaa, että me emme tulisi Ferrarin lyömäksi ja kun katsotaan viimeistä pysähdystä, meillä oli parin sekunnin ero.

– Jos olisimme ottaneet riskin ja yrittäneet ajaa kilpaa Mercedeksen kanssa, meidän olisi pitänyt vakavasti rajoittaa energian käyttöönottoa myöhemmin kisassa ja olisimme tulleet epäilemättä Ferrarin ohittamaksi. Riskien välttäminen siis minusta on vain tervejärkistä strategista ajattelua.