Formula ykkösten tulevaisuudenhaaveena on kisata tulevaisuudessa autoilla, jotka ovat nykyisiä jopa viisi tai kuusi sekuntia nopeampia. Tällaisen eron mahdollistamiseksi muutoksia täytyy tehdä monella osa-alueella, joista renkaat ovat yksi tärkeimmistä.

Yhtenä vaihtoehtona on väläytetty mahdollisuutta palata takaisn nykyistä leveämpiin renkaisiin. Viimeksi kaudella 1992 sarjassa nähtiin 360 ja 420 millimetriä leveät renkaat, ja samat mitat ovat mielessä nytkin.

Red Bullin Daniel Ricciardo olisi tästä muutoksesta iloinen. Hän näkisi uusilla renkailla voitavan lisätä kilvanajoa ja lisätä kuskien välisiä eroavaisuuksia.

Se erottaisi varmasti huippukuskit, sanotaanko vaikka että muista kuljettajista. Se olisi palkitsevampaa niille, jotka todella osaisivat käyttää sitä rengasta, Ricciardo muotoili Autosportille.

– Tärkeä osa-alue on mekaaninen pito, sillä se mahdollistaa toisen auton seuraamisen lähietäisyydellä myös nopeissa radanosissa. Se tekisi myös kierrosajoosta paljon nopeampia. Uskoisin pelkästään renkaiden ansioista kierrosaikoja voitavan nopeuttaa useammalla sekunnilla, australialaiskuski totesi.