F1-sarjan moottorien – tai pikemmin voimanlähteiden – valmistajat tekevät lujasti töitä sen suhteen, että niiden äänet saataisiin jo ensi kaudeksi vakuuttavimmiksi.

Nykyisten V6-voimanlähteiden äänet ovat totuttua maltillisempia, mikä on monien mielestä vienyt hohtoa kuninkuussarjasta.

Moottorien äänien kehittäminen on yhtenä osana sarjan tavoitteita tehdä koko laji kiinnostavammaksi kauteen 2017 mennessä ja äänien osalta muutos voi olla mahdollinen jo ensi kaudeksi. Asiasta käytiin Monacon GP-viikonloppuna keskusteluja F1-sarjan sidosryhmien kesken.

Vaikka suurin fokus on ollut nopeuden kasvattamisessa ja siinä, otetaanko tankkaukset jälleen mukaan kisoihin, neljä moottorinvalmistajaa työskentelee sääntömuutoksen kimpussa, joka mahdollistaisi pakoputkien muuttamista siten, että äänet paranisivat.

Mikäli nykyiset suunnitelmat toteutuvat, tulee autoihin kaksi pakoputkea nykyisen yhden sijaa. Tämän uskotaan parantavan autoista lähtevää urheilullista ääntä, mutta ei vielä kuitenkaan aiemmalle V8-ajan tasolle.

– Kaikki ääniä parantavat toimet ovat tervetulleita ja olemme tyytyväisiä [näihin suunnitelmiin]. Toivottavasti nämä muutokset ovat riittävästi, Reunaltin F1-moottoriosaston poomo Cyril Abiteboul kommentoi Motorsportille.