McLarenin espanjalaisässän Fernando Alonson mukaan formula ykkösten strategisen työryhmän aiemmin tällä viikolla esittelemät muutosehdotukset kertovat karua kieltään lajin ottamista vääristä askeleista viimeisten vuosien aikana.

Alonso näkee uusien mahdollisten muutosten heittävän lajia ajassa pari vuotta taaksepäin.

– Sääntömuutokset vievät meitä seitsemän-kahdeksan vuoden takaisiin aikoihin, mikä tarkoittaa viimeisen viiden tai kuuden vuoden aikana meidän edenneen väärään suuntaan, Alonso toteaa motorsport.comille.

Kun Alonsolta kysyttiin, tunteeko hän itse lajin astuneen harhaan, heittää espanjalainen piikikkään vastauksen.

– Mielestäni katsomot (tyhjät) kertovat sen meille.

Alonso ottaa sääntöehdotukset ilolla vastaan. Hän kokee monen muun kuljettajan tapaan nykyajamisen olevan haasteetonta ja liian helppoa. Hän kaipaa kymmenen vuoden takaisia aikoja.

– Autot olivat kahdeksan sekuntia nopeampia. Insinöörit laskivat tämän vuoden Malesian osakilpailussa, että meidät olisi ohitettu kauden 2006 kilpailun aikavertailussa kuusi kertaa kierroksella.

Hitaampi vauhti näkyy myös helpompana ajosuorituksena.

– Joten jos olet kuusi tai seitsemän minuuttia, tai kahdeksan sekuntia kierroksella nopeampi kuin tämän vuoden autolla, niin totta kai se on rankempaa sekä fyysisesti että henkisesti. Olimme koko ajan äärirajoilla.

Välitankkauksen paluu on saanut ristiriitaisen vastaanoton, mutta Alonso ottaa tämänkin muutoksen vastaan myönteisesti.

– Se tulee varmaankin avaamaan erilaisia strategioita, Erilaiset bensakuormat ovat olleet merkittävässä strategisessa roolissa aiemmin, Alonso muistelee.

Alonso muistuttaa bensan kanssa leikittelyn tuovan paljon jännitettvää niin kuljettajille kuin myös katsojille. Sade, turva-autot tai ajovirheet yhdessö erilaisen bensakuorman kanssa voivat vaikuttaa kuljettajan suoritukseen suuresti. Nykytilanteessa vastaavaa ei koeta.

– Jos annatte minulle kynän ja paperia, niin annan teille lähtöjärjestyksen Monacon ja Kanadan kisoihin, ja erehdyn ehkä parissa kohtaa. Tämä ei ole sellaista, mitä fanit tällä hetkellä haluavat.