Force India joutuu turvautumaan formula ykkösten nokkamiehen Bernie Ecclestonen apuun mahdollistaakseen osallistumisen Melbournen kauden avausosakilpailuun.

Talli on joutunut pahoihin maksuvaikeuksiin, sillä Caterhamin ja Marussian konkurssien jälkeen tavarantoimittajat ovat olleet erityisen tarkkoja rahojensa saamisen suhteen. Tiukempi takaisinmaksupolitiikka koskee erityisesti pieniä talleja, kuten Force Indiaa, Sauberia ja Lotusta.

Force Indian apulaistallipäällikkö Bob Fernley kertookin Autosportille tallin pyytäneen Ecclestonelta etukäteismaksua tulevan kauden palkintorahoista. Fernleyn mukaan neuvottelut ovat sujuneet hyvin.

– Bernie on ollut erittäin ymmärtäväinen meidän suhteen. Hän on kilpailija. Hän tiedostaa omien kokemuksiensa kautta kuinka vaikea tilamme tällä hetkellä on. Uskon hänen tajuavan tilanteen olevan vakava.

Force India on myöntänyt kärsivänsä taloudellisista vaikeuksista (uutinen), ja se joutuu toden teolla kamppailemaan selviytyäkseen kauden avauskilpailuun. Tällä hetkellä talli rakentaa vasta toista tämän kauden autoa.

– Tämä talvi ei ole ollut meille helppo, Fernley toteaa.