Red Bullin Daniel Ricciardo tähtää tulevalla kaudella jo mestaruustaistoon. Aussi oli viime kaudella ainoa kuljettaja Mercedes-kokoonpanon ulkopuolella, joka oli mukana mestaruusspekulaatioissa vielä syyskaudellakin.

Vaikkakin hän lopulta joutui tyytymään kolmanteen sijaan, monet pitivät häntä kauden parhaana kuljettajana. Tulevalla kaudella hän odottaa ajavansa entistä kilpailukykyisemmällä autolla.

– Tiedän, että he [Mercedes] voivat kulkea nopeampaa, mutta askel tulee todennäköisesti olemaan pienempi kuin meidän, Ricciardo sanoi Sky Sportsille.

– Uskon pystyväni siihen [mestaruustaistoon]. Minun arvioni on, että tulemme kuromaan eroa kiinni. Meidän ehdottomasti pitäisi olla mukana taistelussa ja olen luottavainen, että onnistun siinä jos saan siihen tilaisuuden.

Tallikaverikseen hän saa nyt nuoren viime kauden tulokkaan Daniil Kvjatin. Kuten vuosi sitten, aiempi menestys ei tule määrittelemään Red Bullilla kuljettajapolitiikkaa.

– Minulta on kysytty muutaman kerran, miltä tuntuu olla ykköskuljettaja. Mutta Lopulta tulokset ratkaisevat ja jos Dani alkaa voittaa kisoja, hän tulee olemaan uusi ykköskuljettaja, Riccardo sanoi.

– Odotan hänen olevan nopea. Tunnen itseni nuoreksi, mutta hän on vielä nuorempaa polvea ja odotan hänen näyttävän paljon, vaikka hänellä onkin paljon vähemmän kokemusta kuin Sebastian Vettelillä oli. Odotan innokkaasti hyviä kamppailuja.