Kuljettajien tasa-arvoinen kohtelu oli ajoittain rasite päättyneellä F1-kaudella, Mercedes-tallipomo Toto Wolff on paljastanut.

Maailmanmestaruudesta taistelleiden Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin luottamuksen säilyttäminen siihen, että tiimi ei anna tukeaan vain toiselle kuljettajalle oli kauden ensimmäisellä puoliskolla kovaa työtä.

– Joka ikisenä viikonloppuna meillä oli uusia haasteita, joka ikinen viikonloppu meidän piti sovitella kuljettajien välejä, joka ikikinen viikonloppu meidän piti kuluttaa aikaa miettiäksemme, miten tehdä tasa-arvoisia valintoja, Wolff muisti Sky Sportsin haastattelussa.

– Se johti lopulta siihen, että tunsin saaneeni tarpeekseni. Minun tehtäväni ei ole aina huolehtia siitä, että molemmat tuntevat olonsa hyväksi.

Belgian GP:n kolari Hamiltonin ja tapauksesta yleisesti syytetyn Rosbergin välillä oli tältä osin myönteinen tapaus. Se opetti tallin johdolle, että tilanteen täysi hallinta ei ole mahdollista.

– Spa oli erittäin tärkeä virstanpylväs tiimille siksi, että se [tasapainoilu kuljettajien tunteilla] loppui siellä. Meillä ei ollut enää kiistanalaisia tapahtumia sen jälkeen, Wolff selitti.

– Kilpailu oli kovaa, eikä aina helppoa, mutta me ymmärsimme, että kaksikon välillä oli suuri taistelu ja että harmonia ei ollut tunne, jota voisimme odottaa heiltä, emmekä odota.

– Me kulutimme aikaa varikon puoliskojen kanssa analysoiden, mitä tapahtui ja sopien, että niin ei tapahtuisi uudestaan. Kokoukset päätettiin erittäin hyvässä hengessä, erilaisessa kuin aiemmin. Ilmapiiri oli puhdistettu.