Japanin GP:ssä loukkaantuneen Jules Bianchin perhe on antanut lyhyen lausunnon kuljettajan tämänhetkisestä tilasta.

Marussia-kuljettaja kärsi vakavan aivovamman ajettuaan ulos radalta törmäten radan reunalla olleeseen ajoneuvoon. Hän vietti tämän jälkeen viikkoja tehohoidossa Japanissa.

– Oli tärkeää ja erittäin huojentavaa meille tuoda Jules takaisin Ranskaan viime kuussa jatkaaksemme hänen toipumisprosessiaan perheensä ja ystäviensä ympäröimänä. Tämä on erittäin tärkeää Julesille sekä myös meille, lausunnossa sanottaan.

– Sittemmin Jules on saanut parasta mahdollista hoitoa Nizzan yliopistollisen sairaalan teho-osastolla ja viimeisimpänä sairaalan klinikalla, joka on erikoistunut tällaisista vammoista kärsivien potilaiden kuntoutukseen.

– Julesin neurologinen tilanne on pysynyt muuttumattomana: hän on tajuton, mutta kykenee hengittämään omin avuin. Vaikkakaan merkittävää uutta raportoitavaa ei ole, meitä lohduttaa se tosiasia, että Jules jatkaa taistelua, kuten arvasimme, minkä ansiosta lääketieteen ammattilaiset ovat voineet edetä suunnitellun mukaisessa, mutta erittäin vaativassa toipumisterapiaohjelmassa.

Perhe kiitti vielä lopuksi lämpimästi faneja ja muita ihmisiä, jotka ovat lähettäneet paranemistoivotuksia 25-vuotiaalle ja lupasivat antaa tietoa lisää hänen tilastaan tarpeen vaatiessa.