Kimi Räikkösen ja Fernando Alonson valtava suoritustasollinen ero päättyneellä kaudella ei heijastellut heidän taitotasojaan, arvioi Ferrarin tekninen johtaja James Allison Autosportissa.

Auto, Ferrari-pomo sanoo, oli vähemmän huono Alonsolle, jonka kierrosnopeus syntyy enemmän mutkan ulostulossa kuin Räikkösellä.

– Kimi on aika raskas eturenkaille ja hellä perälle. Koska perä on tyypillisesti F1-autoissa suorituskykyä rajoittava tekijä, tämä on ollut yksi Kimin assäkorteista menneisyydessä, Allison selitti.

– Mutta käyttääkseen tätä etuaan hän tarvitse auto ja rengas -yhdistelmän, joka antaa hänen nojata melko raskaasti etuakselille.

– Fernando ja Kimi ovat molemmat mestareita ja äärimmäisen nopeita kuljettajia. Jos Kimille antaa auton, jonka kanssa hän voi työskennellä, olisi vaikea työntää sätkäpaperia heidän väliinsä.

Paitsi että Ferrarin ajokki ei Räikköselle sopinut, uudet tekniset säännöt pahensivat ongelmia entisestään.

– Kauden 2014 autot ovat sisäsyntyisesti hankalia, eikä F14 T ole helpoimmasta päästä. Me olemme parantaneet sitä merkittävästi vuoden aikana, mutta siitä puuttuu yhä aeropitoa ja tehoa suhteessa kilpailjoihin. Sen käsiteltävyydessä on myös tiettyjä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä hiukan arvaamattoman, insinööri sanoi.

– Kimi on ajanut koko elämänsä autoja, jotka antavat hänen käyttää lahjojaan mutkan sisääntulossa, mikä vapauttaa hänet käsittelemään takarenkaita hellävaraisesti. Hellyys auton perälle on todellinen voimavara kauden aikana ja meidän haasteenamme on tuottaa auto, jolla Kimi voi käyttää lahjaansa.