Red Bullin moottoriurheilupomo Helmut Marko kiistää F1-tallin rikkoneen sääntöjä Abu Dhabin GP:ssä tietoisesti.

Daniel Ricciardon ja Sebastian Vettelin aika-ajotulokset hylättiin sääntöjenvastaisesti korkeissa nopeuksissa taipuneiden etusiipien vuoksi.

– Se oli hupsu virhe meiltä. Sanoisin, että se oli esimerkki naiivista sääntöjen tulkinnasta. Me kuvittelimme, että se olisi sääntöjen mukaista, Marko sanoi toimittaja Adam Cooperin blogissa.

Force India -pomo Vijay Mallya esitti asiasta hieman erilaisen näkökulman. Liikemies kirjoitti joukon vihaisia twiittejä aika-ajojen jälkeen syyttäen Red Bullia kaksinaismoralismista ja kyynisyydestä.

Intialaistallin tekniikkapomo Andrew Green oli vastaavan suorasanainen kommentoidessaan siipikohua saksalaislehti Auto Motor und Sportille eilen torstaina julkaistussa jutussa:

– Jos me tekisimme saman meille annettaisiin kilpailukielto. Red Bullin piti vain startata varikkosuoralta, Green puhisi.

– Heitä rangaistiin vähemmän ankarasti sääntöjenvastaisista siivistä kuin Lotusta sääntöjenmukaisesta voimanlähteen vaihdosta. [Romain] Grosjeanin ei pitänyt ainoastaan startata takaa, vaan sai myös varikkorangaistuksen.