Tuore formula ykkösten maailmanmestari Mercedeksen Lewis Hamiltonilla oli vaikeuksia löytää sanojaan Abu Dhabin GP:n jälkeen. Hän voitti paitsi itse kisan, myös maailmanmestaruuden.

– Olen sanaton, mutta yksi asia, jonka haluan sanoa, on iso kiitos faneille. Kaikki nämä liput ja lippalakit olivat todella tärkeitä tänä viikonloppuna, Hamilton sanoi podiumilla.

– Kiitokset myös perheelleni, rakastan teitä. Kiitokset teille, että tulitte tänne sekä äidilleni kotona. Ja sitten tiimilleni, joka teki uskomatonta työtä. Ilman heitä en olisi tässä tänään.

– En pysty kuvailemaan, kuinka paljon tämä merkitsee minulle. Tämä tuntuu kuin ensimmäiseltä kerralta. Tunnen itseni valtavan siunatuksi.

Hamilton starttasi toisesta ruudusta, mutta nousi suoraan kärkeen kuin tykin suusta. Nico Rosberg puolestaan sai heikon startin ja kärsi lopulta hänen kisansa tuhonneesta mekaanisesta viasta.

– Se oli varmaan paras startti, jonka olen koskaan tehnyt. Aika-ajot eivät olleet täydelliset, mutta saimme auton todella valmiiksi kisaan. Se on kaikkein tärkeintä, hän sanoi.

– Nico taisteli uskomattomalla tavalla läpi vuoden. Hän oli ilmiömäinen kilpailija. Kun tustuimme 1997 me sanoimme, että olisi upeaa kilpailla samassa tallissa taistellen mestaruudesta.

– Hän teki tänään upeaa työtä. Olen surullinen, että hänen autonsa ei ollut tarpeeksi nopea, jotta hän olisi kyennyt todella taistelmaan, mutta hän tuli tyylikkäästi onnittelemaan minua. Hatunnosto hänelle.