Kauden toisen pisteettömän kisansa viime viikonloppuna Singaporessa ajanut Valtteri Bottas osoitti johtajantaitojaan vaikeassa tilanteessa, arvioi F1Racing-lehden kolumnisti Peter Windsor uusimmassa Racer’s Edge -podcastissaan.

Bottas oli kisassa lähes maaliviivalle asti sijalla seitsemän, kunnes ajovirhe johti hänellä useiden sijojen menetykseen.

Suomalaisen rengastrategia epäonnistui teknisen vian heikennettyä auton ohjaustuntumaa, mikä näkyi epänormaalin korkeana rengaskulumana. Viimeisellä kierroksella renkaat eivät enää olleet hänen omin sanoin ”elossa”.

– Se, mikä teki minuun vaikutuksen Bottaksessa oli hänen viestintänsä tiimiradiossa, kun hänellä alkoi ilmetä ongelmia ohjaustehostimessaan: ”ohjaus alkaa käydä raskaaksi, jätkät” ja ”älkää huoliko, maksimoin tilanteen”. Hänessä ei ollut mitään lannistavaa, Windsor sanoi.

– Se oli muistutus siitä, miten vahva Valtteri Bottas on ihmisenä, urheilijana ja kuljettajana, joka haluaa saada parhaan irti kaikista ympärillään. Hänen rakentamansa harmonia on nyt nähtävissä Wiliamsilla ja paljon siitä on hänen ansiotaan.

Erinomainen Felipe Massa

Läpi viikonlopun erittäin varmasti ajanut ja viidenneksi sijoittunut tallikaveri Felipe Massa sai niin ikään kehut.

– Kun hänelle antaa vähän itsevarmuutta ja mahdollisuuden rentoutua – hänellä on sopimus kaudeksi 2015, hän tietää olevansa nopea ja että voitto ei ole kovin kaukana jos asiat sujuvat – nyt voi nähdä, kuinka hyvin hän ajaa, Windsor sanoi.

– Minusta hän oli aivan erinomainen Singaporessa.