Ferrari on kumonnut huhuja, joiden mukaan talli havittelisi entistä pääsuunnittelijaansa Ross Brawnia takaisin huomaansa.

Suunnitteluvastuussa ollut Brawn yhdessä kuljettajana toimineen Michael Schumacherin kanssa kuljetti tallia menestyksestä menestykseen 2000-luvun alussa.

Sittemmin Brawn on juhlinut ensin oman Brawn GP:n väreissä maailmanmestaruutta ja toiminut Mercedes-tallin nousun yhtenä rakentajana nykyiseen loistoonsa.

Brawn astui sivuun Mercedes-tallin johdosta viime vuoden lopulla, minkä jälkeen huhut hänen paluustaan Ferrarille ovat voimistuneet.

– Brawn on ikoninen hahmo Maranellossa. Jokainen haluaisi Rossin riveihinsä ja haluaisi nähdä hänet takaisin, Ferrarin nykyinen tallipäällikkö Marco Mattiacci kertoi Autosportille.

– Hän on yksi F1-sarjan arvostetuimmista persoonista tietotaitonsa ja aiempien saavutuksiensa johdosta. Jokainen talli haluaisi hänen kaltaisen tyypin itselleen.

Brawnin nimi ei uuden tiimin listoilla

Vaikka Mattiacci myönsi tallin keskustelleen Brawnin kanssa ja tämän jopa piipahtaneen Maranellossa aiemmin tänä vuonna, ei tämä Brawnin paluu kuulu Ferrarin suunnitelmiin.

– Kuten olen sanonut: rakennan uutta tiimiä Ferrarille. James Allison on tekninen johtaja ja haluan aloittaa siitä. Tangoon tarvitaan kaksi ja Ross on varmaan tyytyväinen siitä, mitä hän tekee juuri nyt.

Brawn itse on pitänyt matalaa profiilia Mercedekseltä lähtönsä jälkeen.