David Coulthard pelkää Nico Rosbergin kärsineen henkisiä iskuja sitten dramaattisen Belgian GP:n, jossa hän osui tallikaveriinsa Lewis Hamiltoniin sillä seurauksella, että tämä lopulta keskeytti. Skotti arvioi Rosbergin tapahtumassa saaman 18 pisteen edun tulleen lopulta kalliiksi.

– Ei ole kysymystäkään siitä, että seuraukset kolarista ovat vaikuttaneet Rosbergiin, Coulthard kirjoittaa BBC:n verkkokolumnissaan.

– Talli syytti ja nuhteli häntä tapahtumasta sekä pakotti hänet pyytämään julkisesti anteeksi. Ja lisäksi hänelle buuattiin Spassa ja Monzassa. Hän on vain ihminen, eikä hänellä ole esimerkiksi Michael Schumacherin etäistä asennetta noissa tilanteissa.

– Kun siihen lisätään Singapore, jossa hän keskeytti ja näki Hamiltonin ottavan sarjajohdon, hänen täytyy tuntea olonsa tyhjäksi. Näin on oltava. Psyykkisesti olet luonnollisesti hiukan maassa ollessasi jäljessä pisteissä.

Ero Hamiltonin eduksi on kuitenkin matemaattisesti lähes yhdentekevä kolme pistettä; kaksikko on tosiasiallisesti tasoissa. Coulthard sanoo loppukauden voivan muodostua Rosbergille hänen koko uraansa määritteleväksi jaksoksi.

– Jos hän pystyy lyömään Hamiltonin tasapuolisessa taistelussa, se tulee nostamaan hänet erittäin hyvästä kuljettajasta poikkeukselliseksi. Erittäin hyviä F1-kuljettajia on ollut monia, mutta aidosti suuria vain hyvin vähän.