Red Bull -kuljettaja Daniel Ricciardo kuvailee Monzan rataa poikkeukselliseksi hänen suosikkiensa joukossa. Sarjakolmonen kertoo, että lähinnä suorista koostuvat radat eivät normaalisti tarjoa erityisesti jännitystä, mutta tulevan Italian GP:n estradi on tältä osin oma lukunsa.

– Suurimmat haasteet Monzassa nykyisin ovat jarrutusalueet. Ensimmäinen shikaani on kovin haaste: siihen tullaan korkeinta vauhtia, jota F1-autolla ajetaan koko vuoden aikana ja sitten jarrutetaan yhteen vuoden tiukimmista mutkista, aussi selitti.

– Tähän on vielä lisättävä vähäisin downforce-taso koko vuonna, mikä tarkoittaa sitä, että autolla on taipumuksena luistella enemmän sekä jarruttaa hitaammin. Jarrujen lukitsemiseen ei ole varaa, mutta toisaalta myöskään aikaa ei voi menettää olemmalla liian kiireinen polkimella. Se vaatii jatkuvaa keskittymistä.

– En ole erityisen suuri superpitkien suorien ystävä, minusta ne ovat tylsiä verrattuna haastavien mutkayhdistelmien paukutttamiseen, mutta Monza on poikkeus. Siinä on vain jotain, kun vilistää niiden puurivien ohi valtavan väkijoukon edessä, mikä saa pulssin korkealle.