Mercedes-tallin kaupallisen toiminnan johdossa oleva Toto Wolff toivoo ratakatsojamäärien osalta pettymykseksi jääneen Saksan GP:n vanavedessä avoimempaa keskustelua formula ykkösten kehittämiseksi.

Lajin kaupallinen johto on tarrannut epätoivoisesti kiinni liiketoimintamalliin, jossa rahat tulevat pääosin televisio-oikeuksista, kun taas internet ja eritoten sosiaalinen media ja sitä kautta myös paljolti vuorovaikutus fanien kanssa on unohdettu. Televisiokatsojien määrä on kuitenkin ollut laskussa jo vuosia kiihtyvällä tahdilla.

Jännitystä lajiin on puolestaan pyritti tuomaan tyypillisesti parhaimmillaankin kaksijakoisen ja huonoimmillaan jyrkästi kriittisen vastaanoton saaneilla urheilullisesti kyseenalaisilla kikoilla.

– Oliko hyvä ajatus sopia tuplapisteistä [viimeiseen kisaan]? Ei ollut. Onko moottoriääni niin hyvä kuin mahdollista? Ei, se ei sitä ole, Wolff sanoo.

– On paljon asioita, joihin formula ykkösissä on kiinnitettävä huomiota, mutta se ei vaadi vallankumousta. Kehityksen on oltava asteittaista. Meidän on oltava avoimia kaikille mielipiteille auttaaksemme lajia kehittymään oikeaan suuntaan, hän jatkoi viitaten lajin täydelliseen kyvyttömyyteen kuunnella kuluttajien toiveita.

Lajin sisällä F1-tuotetta on haukuttu, uskomatonta kyllä, peräti sen kaupallisen johtajankin toimesta kuluvalla kaudella. Radalla on tosiasiassa nähty kuitenkin poikkeuksellisen paljon lähes klassikkotason kisoja.

– Tallit vähättelivät lajia vuoden alussa, joten tietyssä mielessä moni meistä itsestämme on syyllisiä tähän [väheneviin katsojamääriin], Wolff totesi.