Lotuksen tekniikkapomo Nick Chester lupaa tallin ensi vuoden F1-auton näyttävän selvästi erilaiselta kuin tämänvuotinen.

E22-auton potentiaalin uskottiin olevan korkea, mutta tallin pistepussi on osoittautunut laihaksi tällä kaudella, joskin vastuun tästä kantaa paljolti tehoton ja epäluotettava voimanlähde.

– Jos katsotaan tulevaisuuteen, me olemme hyvässä vauhdissa ensi vuoden auton suunnittelussa. Se vaikuttaa varsin lupaavalta selvästi tämänvuotisesta poikkeavine yksityiskohtineen, Chester paljasti.

Yleisemmällä tasolla insinööri sanoi, että ensi vuoden sääntöjen puitteissa kovin radikaaleja muutoksia ei ole tiedossa.

– Autoissa päällimmäiset muutokset ovat nokan ja alustan säännöissä. Nokat tullevat olemaan melko tavanomaisia, matalia ratkaisuja, hän sanoi.

– Muutos pohjalevyyn pohjan alla on myös melko merkittävä. Se on kerännyt huomiota, sillä autot tulevat tuottamaan kipinöitä, mutta lisäksi autojen ajokorkeutta joudutaan nostamaan. Se on toinen seikka, joka tulee olemaan avaintekijä aerokehityksessä.

– Muutos on myös tulossa voimanlähteeseen muuttava pituuksisien trumpettien muodossa.