Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin käytös johti toimenpiteisiin – "Sopimatonta"

Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin kiroilu Abu Dhabin palkintokorokkeella (sekä sitä ennen) saa jäädä viimeiseksi kerraksi, varoittaa FIA. Liitto on kirjelmöinyt asiasta talleja, kertoo BBC.

– On meidän yhteisenä vastuunamme huolehtia, että kuljettajat käsittävät, että sellainen kielenkäyttö ei kuulu mediatapahtumiin, puheenjohtaja Jean Todtin pyynnöstä kirjoitetussa kirjeessä sanotaan.

– Ymmärrän, että taistelun tiimellyksessä adrenaliini, ilo ja pettymys ovat huumaava ja vaarallinen sekoitus. Mutta F1-kuljettajat eivät ole ainoita haastateltavia sellaisissa tilanteissa. Nyrkkeilijät, rugbyn ja jalkapallon pelaajat ovat jatkuvasti haastateltavina live-televisiolähetyksissä kovien suoritusten jälkeen. He kykenevät välttämään sopimatonta kieltä.

Yleisradioyhtiön mukaan tulevaisuudessa vastaavat tapaukset voivat johtaa kurinpitomenettelyihin.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

 • Kalmari

  Miksi otsikko on harhaanjohtava, onko teillä tapana huijaa lukijoita klikkauksien peräs vai muuten vaan markan verkkomedia. Allekirjoittanut ei tuu enää koskaan tälle sivulle.

  • ssfc

   Kalmari: Ja millähän tavalla otsikko huijaa? Jos FIA ärähtää ja laatii toimenpiteitä – ja nimenomaan Räikkösen ja Vettelin käytöksen takia – niin eikö tuota juuri otsikossa kerrottu? 🙂

 • Erkki

  Taitanu Jean Todtia ketuttaa kun ferrari ei voita mestaruutta.

 • Satunnainen ohikulkija

  ssfc, eihän FIA laadi vielä mitään toimenpiteitä, jutussa kerrotaan selvästi että jatkossa vastaavista tapauksista otetaan mahdollisesti niitä toimenpiteitä käyttöön.